Fördjupning klass II moped

Davidsons trafikskola

Fördjupning klass II moped

För dig som ska ta ett förarbevis för moped klass II.

Här följer en kort sammanfattning av utbildningen på vår trafikskola. Hur går en teorilektion till?

För dig som ska ta förarbevis för moped klass II har vi 5 lärarledda teorilektioner. Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning hör ihop – teorin ska du lära dig för körningens skull.

På teorilektionerna får du inte bara lyssna till föreläsningar utan du kommer också att få delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten. För att göra teorin så intressant och rolig som möjligt, så använder vi oss inte bara av traditionella läromedel och demonstrationsmaterial utan även av filmer och digitala bildspel. Allt detta syftar till att göra din utbildning så smidig och värdefull som möjligt, men i förlängningen handlar det om att du ska stå väl rustad den dagen du har förarbeviset i din hand och själv ska ge dig ut på vägen.

 

Varje teorilektion är två timmar lång och till det kommer en paus då vi bjuder på fika. Nedan följer en kort beskrivning av innehållet i våra teorilektioner.

 

Mopeden
Denna lektion börjar med information om hur kursen är upplagd och reglerna kring förarbeviset. Sedan går vi igenom och diskuterar översiktligt hur mopeder är konstruerade och hur de fungerar för att du ska kunna köra och sköta en moped på ett bra sätt. Vi tar även upp körning med passagerare samt vad som gäller för körning med last på moped. Dessutom går vi igenom vilka skyldigheter en mopedägare har.
Förberedelse: STR, Boken ”AM-Moped”

 

Människan och Miljön
Här går vi igenom och diskuterar hur vi fungerar som förare i trafiken och hur vi kan göra körningen säkrare för oss själva och andra trafikanter. Dessutom tar vi upp hur trafiken påverkar miljön och hur vi kan minska dess negativa inverkan.
Förberedelse: Boken ”AM-moped”

 

Trafik del I
Den här lektionen handlar om de grundläggande trafikreglerna och hur viktigt det är att vara uppmärksam på övrig trafik när man kör moped.
Förberedelse: Boken ”AM-Moped”

 

Trafik del II
Att köra i trafik är ganska svårt och det ställer en hel del krav på dig som förare. Goda kunskaper i vad du får göra, vad du inte får göra, vad du ska göra och vad du inte ska göra är nödvändiga för att din körning ska fungera. På den här teorilektionen får du lära dig det du behöver veta för att du ska kunna köra moped i mer trafikerade miljöer.
Förberedelse: Boken ”AM-moped”

 

Arbetshäfte/genomgång/examination
På den sista teorilektionen går vi tillsammans genom arbetshäftet för att förbereda dig så bra som möjligt för ditt kunskapsprov. Efter teorilektionen så kan vi boka din uppskrivning(ditt kunskapsprov.)

 

Provet består av 35 kryssfrågor där ett svarsalternativ är rätt och för att bli godkänd måste du ha minst 28 frågor rätt besvarade. Har du hängt med bra på lektionerna och läst i din lärobok kommer du troligen att klara provet utan problem.

Efter godkänt prov hjälper din lärare dig att ansöka om ett förarbevis hos Transportstyrelsen.
Har du för många fel får du boka tid för omprov.

Har du frågor?

Kontakta oss

 

Adress
Linnégatan 31
35233 Växjö

Telefon: 0470-13721

E-post: info@davidsons-trafikskola.se

103673051_3242555275806779_9030553839383597748_n